5 tips som stärker ert varumärkes första intryck

Man säger att vi har 3 sekunder på oss att ge ett intryck. Ett ögonblick som avgör intresse och som påverkar beslut och tycke. Vi läser undermedvetet av färg, form och bildspråk samt klädstil, ansiktsuttryck och handtag. Vi letar instinktivt efter igenkänning och gemenskap. Därför är det viktigt att ert varumärkes visuella uttryck går i linje med vad ni vill förmedla och att det riktar sig till den målgrupp ni vill nå ut till. Att er kommunikation är tydlig och ger ”rätt” intryck. Ta del av 5 tips som stärker ert varumärkes första intryck:

 

  1. Lär känna er målgrupp. Fundera på vad som fångar er målgrupps uppmärksamhet och intresse och hur ni kan applicera detta i er kommunikation. Fokusera på att beröra kund och nå fram på ett känslomässigt plan.

 

  1. Sätt kunden i fokus. Fundera på varför man ska handla av just er och vad som gör er unika. Lyft sedan fram värdet med er produkt ur ett kundperspektiv i er kommunikation.

 

  1. Se över er logo och grafiska profil. En välarbetad grafiska profil ska förstärka den känsla ni vill förmedla till kund och ska fungera som en grund för all er kommunikation. Den ska se till att ert uttryck blir konsekvent och skapar attraktion hos er målgrupp. Se till att er logo och er grafiska profil representerar det ni vill förmedla till kund.

 

  1. Var konsekvent i er kommunikation. Gå inte ifrån er grafiska profil med nya visuella uttryck. Låt istället er kommunikation skapa igenkänning. Använd er grafiska profil som grund till allt ert marknadsmaterial för att säkerställa att er målgrupp får det intryck och den uppfattning ni önskar.

 

  1. Visa en stark identitet. Låt er logo synas i enlighet med er grafiska profil i t.ex. arbetskläder och anteckningsblock ute på fältet, eller på offertmappen och i inredningen på kontoret. Er identitet sammanfattar det ni står för och ert visuella uttryck skapat i er grafiska profil. Att konsekvent visa er identitet inger ett seriöst intryck.

 

Vill ni ha hjälp med att skapa ert visuella intryck genom logo, grafisk profil och marknadsmaterial? Läs mer om våra tjänster eller kontakta en av våra brand managers för en kostnadsfri rådgivning.

Skribent

Linda Grane är en av våra Brand Managers som hjälper er att stärka ert varumärke på marknaden. Här ger Linda tips och inspiration till hur ni kan bygga en identitet kring ert varumärke som gör er mer attraktiva på marknaden. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation om hur ert företag kan nå ut till rätt målgrupp här.